Dude

Jag fick en blomma av T idag efter att hon kom hem från skolan.
Matchar färgen på flakmoppen bra!
Bilderna fanns redan i rummet när jag kom hit.
Hur gulligt?! Bamsegulligt!



Ordet "dude" kommer nog följa med mig hem till Sverige. Hör man det 1000 gånger varje dag fastnar det liksom.
Be prepared!


Hembiljett bokad

Jag har bokat biljett hem. Det var inte roligt alls. Jag vill inte ens tänka på att åka härifrån. (min nuvarande/dåvarande biljett går ut nu på tisdag). Jag fick nästan lika många tårar i ögonen när jag klickade på "betala och godkänn" som T fick i sina ögon när jag berättade att det var dax att för mig att boka biljett hem. Tisdag 17 apil 2012 kl 18.30. Inte roligt alls. Fast... jag bokade en biljett som jag kan boka om... Igen.

Åh lilla Vera å lilla bebben, vad jag kommer längta hem till er! Men tills vidare; 17/4.

Nu ska jag se på film. Hejs svejs!




Lördagskväll

Lördag kväll. Vi skulle ses vid Corky's vid 21.30. Så blev inte fallet. Taci jobbade till 22. Taylar & Franzi förfestade hos Taylar och jag satt hemma i tv soffan med J & T, förfestade och skrattade igenom en 2 timmars lång film. Hur roligt som helst! I love you, man. Se den. Taci plockar upp mig och off we go. Ja, tills vi inser att vi inte vet var klubben vi ska till ligger vill säga. Vi stannar till utanför en bensinmack och försöker förjäves få tag på de andra tjejerna. Då kommer en ung mes liknande kille vid namn Brian springandes i regnet för att köpa vaniljciggaretter. Han vet vart klubben ligger och glad över att få skjuts tillbaka så visar han oss vägen. Jobbar man med barn så blir man en smula överbeskyddande efter ett tag så jag talar om för honom att man inte får hoppa in i en bil med främmande människor, så vitt han vet så kan vi vara seriemördare. Det trodde han inte, han tror inte att seriemördare kan vara vackra flickor.
Innan jag åkte hemifrån så insisterade T & J att jag måste prova Dr Pepper. Nej, inte läsken Dr Pepper. Man får ett halvt glas med öl, man får en shot och man häller shoten i glaset med öl sen sveper man. För gott för att kunna vara bra. Samma sak gäller den gigantiska flaskan med Baccardi Cherry jag köpte i fredags. Mixat med Sprite och isbitar är det alldeles för gott för att kunna vara bra. Alldeleees föör gooott.




Langley

I fredags träffades jag, Franzi, Taylar och en tjej från Brazilien vid namn Taci. Vi träffades vid Dairy Queen och käkade glass. Jag och Taci bor båda i Downtown Chilliwack och relativt nära varandra så det var hur kul som helst att vi kom överens bra.
Igår bjöd jag med henne till Langley där vi shoppade i den stora shoppingmallen Willowbrook. Så nu har jag inga pengar kvar. Ni vet hur det är när man får lön och känner sig rik. Sen åker man och shoppar och tycker att man har råd med allt, tills pengarna plötsligt helt utan förvarning tar slut...



Captain America

Igår kväll stannade jag & Jay uppe för att titta på filmen Captain America. Tony Starks pappa (från Iron man filmerna) var med i filmen och jag undrade varför? Alla dessa filmer är gamla comic books från blablabla talet och vissa är länkade till varandra. Idag frågade Trish vad jag tyckte om filmen och jag berättade att jag tyckte det var coolt att Tony Starks pappa var med, eftersom alla dessa filmer är gamla comic books från blablabla talet och vissa är länkade till varandra.

Trish sa att Jay var en sån tönt som visste allt detta om the Comic Books. Detta hörde Jay och började genast protestera.

Då sa jag till Jason;
- A normal person wouldn't know this stuff
- Why wouldn't a normal person know this stuff? Everyone was reading this when I was a kid. EVERYONE. EVERYONE. EVERYONE KNOWS ABOUT THIS STUFF. It's like as hugh as Batman and Superman!!


Då säger jag det oförlåtliga.

- Who's Batman and Superman?

(självklart skojade jag med honom men det tog ett tag för han att förstå det)
Blicken han gav mig innan han fattade att det faktiskt var ett skämt var oförglömlig. Priceless.

He's such a geek.





Frasier River

Nu är jag nästan en riktig kanadensare. För jag har kört bil genom en flod! Frasier River närmare bestämt. Det har varit fint väder idag så Jay jag och flickorna bestämde oss för att ta en utflykt och utnyttja vädret.

Bilder? JAAA






All my ex's live in Texas

Kom precis in från en kvällspromenad. I 45 minuter trotsade jag & Booster regnet som faller ner ute.
Nu sitter jag i den röda mjuka soffan i vardagsrummet. Trish pluggar, Jay lagar mat och småflickorna springer runt och leker med en bamsestor mjukisbjörn. Har bytt om till torra kläder, brasan sprakar för fullt och senare ska vi grilla marshmallows. Pappa ringde upp mig på Skype imorse, han spelade en låt som han alltid lyssnade på när han bodde och arbetade i Kanada, sen lade han på. "George Strait - All my ex's live in Texas". Jag frågade Jay om han hade hört denna låt tidigare. Det hade han. Sen var det kört. Han har gått runt och sjunkt den HELA DAGEN. & nu när jag sitter här och skriver så har han rotat fram en gammal skiva med George Strait (som är en av de stora namnen inom country världen, har jag lärt mig). Och ja, nr 12 på skivan heter......... All my ex's live in Texas.

Hela dagen;

All my ex's live in Texas.

All my ex's live in Texas.

All my ex's live in Texas.

All my ex's live in Texas.

All my ex's live in Texas.

All my ex's live in Texas.

HELA DAGEN!!


There you go dad. Fastän jag har flytt till andra sidan jorden så påverkar dina konstigheter hela dagar här,
Du är så jobbig!!

This is Maria
Checking out



Good Life

Jag mår så bra här. Jag älskar barnen, jag älskar Trish och jag älskar Jay. Det känns som att bo tillsammans med mina bästa vänner. När Jay är i Vancouver och arbetar skift på Vancover firefighters så saknar jag honom. Mycket. När Trish är i skolan/på jobbet så saknar jag henne. Mycket. Jag vill vara med dem hela tiden. De får mig att må så bra. & jag har så mycket att se fram emot samtidigt som jag är rädd för tiden som går så otroligt snabbt. Jag träffar nya spännande människor hela tiden. Tanken på att en annan tjej kommer att flytta in här, i mitt hus, och ta över min plats känns outhärdig.

  • Jul Jul Jul, det kommer att bli stort. Ett av mina mål är att få Jay att sätta upp julbelysningen på huset INNAN 1dec. Han är ganska mycket emot det. Det kommer att bli svårt, he's a stubborn bastard
  • Trish ska ta med mig till grannstaden för julklappsshopping
  • Ishockey är religion här. Så de har skaffat biljetter till en match i januari som vi ska gå på
  • Trish ska träffa en gammal vän till henne i Vancouver och hon vill att jag ska följa med. Shopping och pubrunda står på schemat
  • Jag Trish och ungarna ska bila genom The Rocky Mountains till Albertha för att hälsa på hennes familj. I Calgary blir det övernattning. Hon har även familj där så vi hoppas på att de ska ta hand om barnen så vi kan gå på pubrunda i Calgary City. Vi planerar redan denna resa för fullt! I vår smäller det!
  • Jag & Trish ska ta en weekend off så vi kan åka runt till olika vingårdar och prova olika viner, vi båda älskar vin. Mums!
  • Jag & Jay ska fixa fiskekort till mig, så vi kan fiska tillsammans! Längtar tills vi kan barbequa en lax som JAG har fångat SJÄLV
  • Om jag stannar till sommaren så kommer vi att åka ut på kayakturer, campa i tält på olika öar varje natt

Ursäkta för rörigt inlägg. Kort sammanfattning;
Jag har det bra här! Jag mår så OTROLIGT BRA HÄR! I LOVE CANADA! PUSS PUSS PUSS






Lördagskväll

Jag & Jay var och handlade idag. Sen åkte vi hem till Taylars för att hämta hem bilen jag lämnade där igår kväll när vi skulle ut. "Get out of my car" sa Jay och log så ut jag hoppade. Han åkte fram och vände, kom tillbaka, gjorde tummen upp och förvann runt hörnet. Tack vare GPSen hittade jag hem nerför det stora berget. Vår tripp till affären drog ut på tiden så vi avstod från att laga mat. Trish ringde hem 2 feta pizzor som vi käkade framför en film från 1977 kallad Pete´s Dragon. Nu har hela familjen gått och lagt sig utom Maria, som fastnade framför filmen "The day after Tomorrow" (Jake Gyllenhaal, woop woop) med en gigantisk vit&röd hinkformad skål popcorn i famnen. Fejk kaminen i hörnet ger ifrån sig fejkvärme och fejkmysbelysning. Datorn värmer i knät när jag skriver. Jag sitter djupt insjunken i hörnet på den stora hörnsoffan på nedervåningen. Fisken Nemo simmar i akvariet bredvid mig och hunden Booster ligger och snarkar vid mina fötter.
Hemma är klockan 06 på söndagsmorgonen och här är det fortfarande mörk lördagskväll. Efter filmen kanske jag kollar på ett avsnitt av The walking dead. Jay älskar den serien och han spelar in varje avsnitt på tvn. Hörde du det pappa? Se till att fixa tvn hemma nu så ni också kan spela in avsnitt av The walking dead. Jättehändigt att kunna se när man vill.

Lugn kväll för mig idag alltså. Fortfarande trött efter gårdagen som bestod av tequila shots, dans, gratis öl, snö, biljardspelande, 1 tyska, 1 kanadensare, 1 spanjorska, 1 svenska och en mekanisk tjur. Det kom fram en tjej till mig på dansgolvet och sa "you are so beautiful, I just wanted to tell you that. You are one of the most gorgeous people I've ever seen. And no, I have not been drinking" MEN ALLTSÅ SÅNT TACKAR MAN JU OCH TAR EMOT MED ÖPPET HJÄRTA!! GULLUNGE.







Trish och barnen tog flu shot i fredags. Jay och jag avstod. Dels för att vi är rädda för sprutor och dels för att vi har höga tankar om oss själva om att vi inte blir sjuka. Han kallar mig för chicken. Jag kallar honom för mes.

God natt Kanada
God morgon Sverige

<3

Jag har bilen

Ja! Nu är jag jätteglad! Slask på vägarna, solen skiner för tillfället och jag får låna bilen! Bajsbuss som går en gång i timmen slipper jag oroa mig för idag. "You have been working hard, just put 5 bucks in the car and go for a drive". THANKS JAY! Working hard... 10 timmars pass mån-ons på torsdagen sa de åt mig att gå och lägga mig istället för att jobba och idag är jag ledig. Men jag är en bra tjej, jag hjälper till. Jag anser att jag också bor här, vi delar städningen och saker som att plocka i och ur diskmaskinen även fast det är helg tycker jag är en självklarhet från min sida. Fast de uppskattar det. De tackar mig hela tiden. Jag säger att de inte behöver tacka mig. De säger att jag helt enkelt måste vänja mig vid det. Jag tror jag kan leva med det.

Liquid store, Walmart och the shoppingmall står på listan. Jag tar mig nog även en promenad vid floden. Förhoppningsvis ser jag en björn! Eller två! Förhoppningsvis sitter jag i bilen när jag förhoppningsvis ser en björn. Eller två!



Corky's

Corky's The Irish Pub

Fikan jag hade med Franzi i fredags ledde till en filmkväll hos Christel på söndagen som i sin tur ledde till pub besök på torsdagen (igår) och club besök på fredagen (idag) samt Nyårsplaner i Vancouver över... Nyår. Irländs pub. 3 tyskor, en spanska och så jag från Norden. Oerhörd extas över de stora snöflingorna som föll utanför fönstret. Från alla håll förutom mitt. Som är lagomt trött på snö och slask vid det här laget. Snö på julafton, en vecka innan och två veckor efter skulle vara lagomt!

Trevlig stund på puben där vi satt i ett halmånsformat bås, en corona i handen, blond servitris som passade upp på oss, omringade av stora tv apparater eftersom det även är en sportsbar. Det kan nog vara fantastiskt roligt att gå dit, ta en öl och se någon stor ishockey match. Ishockey är religion här. Amen!




Oh Happy Day

För några dagar sen berättade jag för Trish hur jag ångrade att jag inte lärde känna några locals i England. Jag umgicks enbart med andra au pairer. Jag berättade även att här i Kanada vill jag inte göra samma misstag. Jag visste att det bodde en aupair next door som även var kanadensare. Så dagen efter gick jag över till deras hus strax innan middag och presenterade mig själv. Det slutade med att hon bjöd med mig både till kyrkan på söndag (idag) och till youth group som är varje onsdag.

Så idag gick jag till kyrkan. Har jag någonsin varit i en kyrka på en söndag förut? Mitt tänk var; det kan inte skada att gå &; det är inte varje dag jag kan gå till kyrkan på en söndag i Kanada. Dels för att det inte är söndag varje dag men också för att jag bara är i Kanada en kort period. Såklart. Sagt och gjort, till kyrkan gick jag. Människorna var trevliga, hälsade och log mycket. Kaffet var gratis. Kyrkan såg inte alls ut som en kyrka. Det såg ut som ett hus. Med en stor scen i, där ett kristet band stod och sjöng glada låtar ala "oh happy day", "We give you all our prayers" och "I love you Jesus" osv. Folket runtomkring mig klappade händerna, hoppade i luften, viftade med armarna, stampade med fötterna, svängde på höfterna och sjöng med i låtarna. Jag med, det var jätteroligt. Det var självklart en pastor som predikade också. Folket i samlingen höll ofta med i det han sa och uttryckte sig "that's true", "come on", "Halleluhja", "Amen", "yeah!", "that's good". Ofta allt på en gång. Det var verkligen intressant och han sa många bra saker, lite mindre bra också. Så de som inte tror på Gud, de är dömda huh? De vill gärna dela med sig av sin religion, för det är en jättebra religion och de vill att alla andra också ska ha en jättebra religion, deras. Vilket är bra, de är icke själviska. Och det han sa om att hjälpa sin sjuka granne att köpa mjölk, kanoners! Jag håller med.
Allt som allt, jag kommer definitivt gå dit igen. Ja, jag är välkommen även om jag inte är kristen. Ja, det vill såklart att jag ska bli kristen. Jag kommer gå dit igen, det var en skön stämning, bra energier och jag kan suga åt mig allt det som var bra och skita i resten. 

+ att det är ett extremt bra sätt för mig att träffa trevliga kanadensare i min ålder. Oh det vill jag ju göra! Oh happy day. En sak som är bra att de i princip måste vara snälla mot mig - eftersom Gud ser allt...

Youth group på onsdag. Då kan jag välja och vraka mellan 150 unga kanadensare. Praise the Lord!

Smsade nyss till Jess angående presenten jag glömde, som jag skulle få eftersom det är min första gång där.
"OH NO I FORGOTT MY PRESENT"
"That's okey we can get it next week :-)"
"Thank GOD"

Amen!

Booster

Kolla in den här lurviga saken förresten, visst är han söt?!



The Mount Tohm

Imorse var vi och besökte Chilliwack fire department. Så nu har jag setat i framsätet på en brandbil! Tyvärr var mums faktorn på brandmännen ganska låg... När man tänker Kanadensiska brandmän tänker man snygg, ey?






Efter detta åkte vi upp på berget Mount Tohm. Vi åkte runt i bil först för att Jay ville visa mig runt och jag fick be honom både en och två gånger att stanna så att jag kunde kliva ur bilen & ta kort. Vi åkte upp till Mount Tohm Park och hikade resten av biten till toppen där jag fick utsikt över hela Chilliwack. Så här kommer ett bildregn!




High

Idag körde jag bil själv för första gången i Kanada. Där satt jag, cool som satan i min gröna minisuv, lyssnade på countrymusik och sippade på min vanilla latte från Starbucks. Många rödljus. Extremt många Pickup trucks som glider långt framför stop linjerna vid rödljusen. Så att lilla jag från Sverige, i min relativt stora bil, måste glida fram ännu längre för att se framför dessa monster trucks, då det är omöjligt att se över dem. Och nog fan hamnade jag bredvid dessa bilar vid varje rödljus. Som det finns många av.

Nu sitter jag här i min Queen sized bed och skriver. Sitter och försöker catcha upp alla dessa 4-5 dagar jag har varit här. Tiden går relativt snabbt och jag trivs bra. Har fortfarande inte staden under kontroll, schemat under kontroll och umgängeslivet ligger på stadiga Zero. Utanför husets väggar vill säga. Jag tar tag i det när jag har kommit ikapp med sömnen.
Så var var jag nu då... Jo; nu sitter jag här och skriver i min blogg. Dricker té, äter jordgubbar, vindruvor och godis som är kvar från Halloween. Ventilationen är på och rummet är städat.

Övrigt:

  • Jag har sett en svart ekorre, de är ursprungligen från United Kingdom tror Jay.
  • Vi var och badade idag. Jag luktar klor.
  • I skålen med Halloween godis (som för övrigt är den största skål med godis jag har sett) hittade jag en påse med Swedish Berries. Tänk er gelehallon ala. Haribo.
  • Idag promenerade jag runt i 1 timme här i villaområdet, virrade inte bort mig, men fick vända om några gånger då jag kommit till en återvändsgränd. Självklart var Booster med mig.
  • Vissa pickup trucks är läskiga. Ni har väl sett skräckfilmer? Gamla rostiga pickup trucks med en motor som låter som en lastbils.
  • 75 % av folket i den här staden har rökt Marijuana. Idag kunde jag peka ut min första höga människa. Det blev en high five på den.
  • Jag förundras över hur mycket jag kan om lax.

Nu är jag fruktansvärt trött. Klockan är 10.30 och det börjar bli dax att sova... Natti natti!


Dag 2. Lax!

Vad vet ni om lax? Jag vet en hel del kan jag skryta med. Laxen föds i sötvatten. Sen flyttare den ut i saltvattnet i havet. Där lever den i 4-5 år innan den simmar tillbaka till exakt samma river som den föddes i. Skillnaden den här gången är att den i vuxen ålder inte tål sötvatten längre. Vilket resulterar i att den bokstavligen börjar ruttna, sen dör den. Inte innan den har hunnit lägga nya ägg såklart. För kretslopper går ju runt så att säga. Om laxen har en låg fena bakom den stora ryggfenan betyder det att den är född vild, då får man ta hem den, om man fiskar upp den innan den äckliga ruttproceduren börjar. Jay instämde med skylten som varnade för björnar på detta lax-ställe. Vi fick reda på att ingen björn hade synts till där på över en vecka. Så det var lugna puckar alltså. Jag har aldrig sett så mycket lax i hela mitt liv. Och stora var de också, ca 4-5 dc.



Vi åkte ut på björnjakt också. Jag kom ett steg närmre till björn än jag någonsin har varit förut. Jag såg livs levande björnbajs! Så levande det kan bli. Fast gammalt och torrt. Jag såg även en chipmunk, min första chipmunk.




Dag 1

Jag och Trish tog bilen och körde runt lite. Körde runt lite i 3 timmar. Hon ville visa mig runt och O´boy vad vackert det är. Vi köpte kaffe i Drive thru 2 gånger på Tim Hortons. Tim Horton är religion här. Vi köpte hamburgare på drive thru också. Jag insisterade på att få betala denna gång. Det fick jag inte. Trish insisterade på att jag skulle dela hennes strips med henne. Jag tog en, för att kunna säga att jag har ätit kanadensiska strips. Helt i onödan tog jag den alltså, för inte har jag berättat det för någon. Vi åkte även hem till Trishs bästa vän Tracy, som inte var hemma. Men hennes systers hästar var det;



Vi åkte även till a river som var otroligt vacker. De har spa där. Dyrt spa. Sen åkte vi hem. Mer minns jag inte.

Canada

Nu kickar jag igång bloggen igen. Efter tjat hemifrån. Lite för min egen skull också, det är roligt att läsa i bloggen vad man upplevt, varit med om tidigare. Minnet är bra, men inte lika detaljerat. I bloggen har man även sökmotor, in your face, skrivbok!

Resan var lång. 2 timmar till Arlanda, 2 timmar på Arlanda. 2 timmar Arlanda - London. 1.5 timme i London. 9 timmar London - Vancouver. Efter 5 timmar på flyget till Vancouver tänkte jag att vi snart måste vara framme. Det var vi inte. 4 timmar kvar, 4 långa timmar. Island var vackert, solnedgång och hela himlen var rosa och lila. Marken var täckt av snö, berg och sprickor i isen. Havet kunde inte se kallare ut. Detta var UTAN TVEKAN det finaste jag någonsin sett. The Rocky Mountains var också väldigt häftigt att se från ovan. Så mycket berg. Framme på flygplatsen tog de mig åt sidan för att titta på mina papper. Det gick galant. Jag hade en hel bunt med papper. En hel lögn av dem.

En kram, en bilresa och några skratt senare anlände jag till huset på Baker Drive, mitt nya hem för 6 månader framöver.

Fortsättning följer ;-)

PUSS

RSS 2.0