MINA ROOMIES

Det är så bra att bo här. Dels för att denna lilla by har nära till allt. Naturen, stallet, det finns en tågstation här så det är lätt att ta sig in till Ashford, Maidstone, London you name it!
Men nu syftar jag på mina roomies. Jag bor i ett trevåningshus tillsammans med familjen. Jag bor på översta våningen och här finns 3 sovrum, en toalett och ett kök. Jag har sovrummet precis ovanför trappan, de andra två sovrummen hyr familjen ut till 2 tjejer.
När jag anmälde mig till STS au pair blev jag även automatiskt medlem i en agentur här i England; Smartaupairs. Visste egentligen inte så mycket om detta mer än att jag började få mail från 2 olika agenturer och tjejer. Sara och Tuuli. När jag fick kontakt med denna familj som jag nu bor hos så ringde Tuuli mig och sa att hon rekomenderade dem. Okej tänkte jag, det är väl bra. Sen sa hon att hon kände dem personligen. Okej tänker jag, det är väl bra. Sen säger hon att hon bor hos dem. What?! tänker jag.
Tuuli alltså, min roomie, tjejen med det andra rummet. Det kommer väldigt väl till pass att hon bor här. Har jag minsta problem så behöver jag bara gå 2 meter och knacka på dörren, eller varför inte brygga en kopp te i köket när hon är där. Hon jobbar ensam på Smartaupairs kontor här i Charing enda sedan hennes chef flyttade till Australien för att starta upp Smartaupairs där.
Tuuli har redan bjudit med mig ut två gånger, som jag har tackat nej till då jag har varit waay 2 tired.
Hon ska in till London ikväll och klagade lätt på att hennes chef inte hade fört över hennes lön till hennes konto. Jag sa att jag gärna hade lånat henne pengar men att jag inte hade fått min lön än. Då sa hon direkt; Det borde du ha fått. Vill du att jag ska prata med dem? Du borde få minst £100 så som du har jobbat denna vecka. Får du inte det så pratar jag med dem.
Jag frågade även om shoppingen häromkring. Hon sa genast; jamen jag följer med dig till Maidstone där jag brukar shoppa. Och hon skulle även fixa aupair paketet som jag borde ha fått på posten men som jag inte fått än.

Sa jag att det är väldigt händigt att ha en tjej som jobbar på en au pair förmedling som roomie när man åker som au pair? I så fall så gör jag det nu. Det är väldigt händigt. Väldigt.

Undra om man kan få gratis shots på puben om man känner bartenden? Min andra roomie jobbar nämligen där...

DAGENS NONSENS

Jag undrar vad jag ska hitta på idag. Har varit på mitt rum i princip hela morgonen/förmiddagen. Var ner en snabbis för frukost. Det blev mjölk med flingor, en rostat brödskiva med peanutbutter och min hostmom stoppade in en fransk krossiant med choklad i ugnen åt mig. Den var ganska god men om vi säger såhär; hade Anna Skipper sett detta bakverk i händerna på någon av hennes "projekt" så hade hon flippat ut totally. Så jag åt inte hela.

Det regnar för första gången sen jag kom hit. Inte mycket men tillräckligt för att kallas nederbörd. Ligger inrullad i två duntäcken, 4 kuddar, fleecetröja, jeans och sockor. Egentligen är det inte så kallt, men jag envisas ju med att ha fönstret öppet. Mamma packade på mig alla dessa varma saker innan jag åkte och eftersom barnen kan springa runt i t-shirt ute vissa dagar så får jag skapa kylan själv genom att ha fönstret öppet dygnet runt så jag kan utnyttja mina varma kläder.+ att mysfaktorn blir större om man ligger hoprullad i duntäcken!
Funderar på att springa ner till den gulliga tanten i den lilla butiken på hörnet och köpa choklad och lite frukt. Kanske ta med hundarna på en promenad till parken.

Å idag är det Halloween. Som sagt, fest ikväll här hos familjen. Men det blir väl mest kul för barnen och huvudvärk för min del. Men det ska bli roligt ändå. Jag behöver inte vara med, men jag har inte direkt något bättre för mig. + att jag måste ju få doppa händerna i skålarna av jellyn vi gjorde igår och gå genom the creeyp corridore.

Jag borde ta mig in till Ashford och lära känna staden en aning, men hur kul är det att göra det ensam på en skala? I'm desperate to find new friends.
Såg i allafall att de har många assoccear affärer, h&m och Starbucks så det här ska nog bli bra :-)

SHOPPING IN ASHFORD

Åkte  med familjen in till Ashford för första gången igår. Köpte lite småsaker så som shampoo, balsam, tvål, en spegel, tops och bomull. Köpte även ett par tofflor för £6.99, vilket är ungefär 80 kronor. Helt OK och väldigt behövligt. Och väldigt fina. Och mysiga. Sa jag varma också? Herregud, ni måste få se dem! 

& ja jag har typ en halv, långhårig kossapäls som matta på mitt rum. Gud vad jag hoppas varje dag att den inte är äkta. För gosig är den.


LEEDS CASTLE

Igår var jag, min hostmom och barnen + 2 mammor till + 5 barn till Leeds castle. Och även fast det heter Leeds, så ligger det inte i Leeds. Det ligger ca 10 minuter härifrån. Man får picknicka i en baota trädgård till ett slott.



 


PROMENAD MED THE PONY POPPY



I måndags, tisdags och torsdags cyklade vi de 10 minuterna till stallet där Hannahs ponny Poppy bor. Det är så händigt det där med att hon går ute dygnet runt. Närsomhelst vi känner för det tar vi cyklarna och sticker dit. Fångar henne i hagen, borstar, sadlar, rider, borstar och släpper henne i hagen igen. Och that's it. Ingen mockning, ingen hövägning, inget sopa stallgången. Och vägarna runtomkring här är jättemysiga!

UTSIKT FRÅN MITT FÖNSTER





Bor i en liten by och varje morgon tittar jag ut genom fönstret och ser kyrkan, hästarna, gässen och hönsen. Tittar jag nerför gatan så ser jag den lilla affären på hörnet som vi brukar gå till och the bakery där vi brukar köpa nybakade frallor.


No inspiration

Vet inte alls vad jag ska skriva...
Just nu befinner jag mig i England och jobbar som au pair åt 2 och ett halvt barn. Har varit här i enbart en vecka, från och med imorgon. Skapar denna blogg så att det ska bli lättare för dem där hemma att hänga med i mitt liv långt här borta men också för att utnyttja denna blogg för att möjligtvis hitta andra au pairer i mitt område. + att jag för tillfället inte har något bättre för mig.

Familjen ska ha Halloweenparty ikväll med både creepy corridore, trick or treat och möjligtvis bonfire i trädgården (som är baotastor, ett hektar!).

Kanske borde hjälpa till lite men jag är faktiskt ledig idag, och har jobbat mycket hela veckan. Men ok, fan vad roligt jag har haft! Kommer skriva några inlägg om veckan som gått så ni får se själva :-)


  tjing!




RSS 2.0