Ingen dröm jag har, en dröm jag hade

Drömde en ytterst konstig och detaljerad dröm inatt. Och som vanligt minns jag min dröm i minsta detalj.
Jag och min syster Malin var på IKEA här i England och hade packat en vagn full med saker. Ikea i min dröm var en mataffär och en sängaffär. Hela vagnen full och vi fick reda på att den första kunden som var klar med sin shopping innan klockan 5 skulle få allt i vagnen gratis. Självklart ville vi få allt i våran späckade vagn gratis, men som i alla sagor finns det bad people som vill stoppa ens planer. Även här. Människorna som jobbade på Ikea var egentligen rymdvarelser som bar människoförklädnad. Dessa rymdvarelsers jobb var att spionera på oss människor och inte ge bort något gratis!

(Min värdfamilj har två Whippet hundar, Jack som är grå och Gilbert som är Brun. Whippet är en mindre variant av Greyhound som är typ de snabbaste hundarna i vääärlden).

Historien fortsätter. Plötsligt galopperar jag och Malin fram på riksväg 70 utanför Backaskolan, men Riksväg 70 är en lång lång sandväg och det växer kaktusar överallt. Vi far fram på Jack och Gilbert, fast de är inte hundar, i min dröm är de hästar. Självklart är de jättesnabba och vi bara faaar förbi alla andra som är på väg till Ikea. Vi kommer dit och har 5 minuter på oss innan klockan är 5. Vi letar efter våran kundvagn i inhängnaden där fulla kundvagnar står, men vi hittar den inte. Malin fortsätter leta och jag springer iväg för att köpa te till min faster Anita (fick ett mail av henne igår på fb där hon bad mig köpa hem te). Jag hittar rätt te men klockan är nu 5 över 5. Jag känner hur Ikearymdvarelserna spionerar på mig. Jag tittar på klockan igen och ser att den bara är 11! Då har vi god tid på oss alltså. Helt plötsligt galopperar vi på hästarna Jack och Gilbert igen.  Sen vaknade jag.

Någon som kan hjälpa mig tyda denna dröm? Kanske jag borde åka till Ikea?

Fairytale in New York

9 DAGAR KVAR



Skrev i slutet av november att snart börjar nedräkningen till att jag åker hem. Det var 11 dagar sedan, och shit vad snabbt tiden har gått sedan dess. Nu är det bara 9 dagar kvar sen måste ni stå ut med mig i 13 dagar!!

ChristmasJulChristmasJulChristmasJulChristmasJulChristmasJulChristmasJulChristmasJulChristmasJulChristmasJul

100 år 2009

På förstasidan på alla nyhetstidningar idag står det om soldater. Igår kväll dog nämligen ännu en brittisk soldat nere i Afganistan, den 100ade soldaten under år 2009. Det är så hemskt egentligen. Världen över pågår det krig och människor dör helt i onödan. 100 soldater på ett år, och England ÄR inte ens i krig. Sjukt.

För mig är det bara ett nummer. Men för var och en av de som har dött är det föräldrar, makar, barn och vänner som får ett samtal hem som förändrar deras liv för alltid.


Bildspecial på MIN (hehe) våning

(Mitt och Jack's sovrum, eller ja... våran säng:




Tuuli's gammla rum (finns även en liten öppen spis här som inte är med på bild):




Becky's gammla rum (finns även ett handfat här som inte är med på bild):
STOR GARDEROB




Tv "rummet":



Köket:




Toaletten:



Egen våning

Tuuli flyttade ut igår och därmed är jag ensam på våningen. Trodde jag skulle vara lite räddare med tanke på att jag bor högst upp i ett 300 år gammalt hus, men det är mer spännande än läskigt faktiskt. Och tillsammans med Tuulis utflyttande så når jag en viktig punkt i mitt liv. För första gången i mitt liv så har jag faktiskt en egen våning, med både toalett och kök! Hur häftigt är inte det egentligen? Lyn har varit här uppe idag och städat köket som jag tyvärr måste säga var riktigt sluskigt efter min kära roomie, som inte ansåg att ett rent kök är ett bättre kök. Själv skrubbade jag kylskåpet så nu har jag nog det renaste kylskåpet i hela UK! Har flyttat in mycket av mina saker till toaletten nu.  Jag hade grejer där innan. Men även om man trivs med sina rumskompisar så känns det så otroligt mycket mer "eget" när man bor ensam. Men lyckan varar nog inte speciellt länge. Efter jul ska de sätta ut en annons om lediga rum på MIN våning. Så då blir den inte bara MIN längre. MEN då har jag bott här längst, så då är det mina regler som gäller, och det ska de banne mig få veta innan de sätter ner sina flyttlådor. 
Tuuli lämnade efter sig lite saker också, till toarummet och kökrummet. Så som shampoo, rengöringsgrejer, diskmedel, flingor, sylt, olivolja ni vet sånt som man behöver men som man verkligen inte vill lägga sina pengar på. Fastän hon flytt fältet så ska jag skänka henne en tanke varje gång jag skrubbar toaletten.



Var även ute på långpromenad idag igen. Lika Engelskt som igår men idag sken solen (!!!). Lite här och där sitter små gröna skyltar där det står "footpath" så jag traskade över ett stängsel med hundarna idag och gick över en stig på en väldigt grön åker.  
Nu ska jag snart ut på julmarknad. Ska bara berätta om en sista sak.

Fick även ett brev på posten idag. "Waoohw" tänkte jag, vem hemifrån är sååå otroligt snäll och gullig och omtänksam och gullig och snäll och omtänksam och gullig och snäll att de tänker på lilla mig här i stora England? 
Vem hemifrån var det då? Det var från min kära Helen här i UK..
Ja, ni kan ta åt er där hemma. Det är helt okej och kanske till och med att ni borde göra det.


Engelsk promenad i engelskt väder

Har varit ute på en timmes promenad med hundarna idag. Jag börjar lära mig lite vägar runtomkring och det börjar faktiskt kännas lite hemma. Man hittar och man gillar det man ser. Som jag har sagt tidigare så är det här stället så otroligt engelskt. När jag var ute och gick kunde jag inte bli av med namnet på den engelska serien "hem till gården". Det var även hyffsat bra väder idag. Det regnade bara 45 minuter av de 60 jag var ute. Ja, jag har sänkt min standard. Man måste anpassa sig till omgivningen.



Nu ska jag ta ett bad och sen äta american hotdogs och potatismos.
Sen tar jag tåget till Maidstone och kikar runt efter lite julklappar. Ska dit på lördag med Linnéa också, så jag får inte spendera allt för mycket pengar idag.

Till Malin har jag redan en julklapp. Det finns bild på den här, men ni får inte tjuvkika! Speciellt inte du Malin...


RSS 2.0