I'd rather

Idag har jag inte gjort något speciellt. Jobbat 5 timmar på förmiddagen och började vid halv 5 igen. Då med matlagning och skötsel av smågriniga barn. Va ute på en promenad också. Med hög musik i lurarna stoltserar jag fram i raskt tempo. Hörde att ni hade snöoväder hemma i lilla Sveariket? Höhö, va det någon som sa "vårväder i England just nu?"...

Jag har kommit på mig själv flera gånger senaste tiden att jag har gått och lett. Lett åt vad? tänker ni då. Det tänker jag också, och sanningen är den att jag har inte den blekaste aning. Men vilken lyx det är!
England är bra för mig. Eller så är jag bra för mig själv, kanske en nyttig blandning? Min storasyster har alltid sagt att jag är för självsäker... Men så är jag där jag är idag också, står på egna ben och mår skitbra!

Imorrn ska jag jobba förmiddag. Sen är jag ledig. Då ska jag träffa älsklings Tine och dricka kaffe på Starbucks, prata skit och titta på roliga människor (britter, vem kunde ana?)
På lördag är det London som står på schemat med både shopping, fest och övernattning. Vilken lyx!




"I would rather keep my head in clouds
Than to tie my feet to the ground
And I would rather risk going way too high
Than to never fly at all"


 

Utgång i Ashford och sena samtal

Igår var vi ut i Ashford. Jag, Tine och en annan tysk tjej vid namn Carina. Första utgången i Ashford och puben vi gick till var jättebra och mysig. Vi bjöd ständigt varandra på shots, Guinness och Corona. Klubben vi gick till efteråt var dock mindre bra. Mycket folk men musiken var läskigt dålig. När låten "pump up the jam" började spelas vaknade människorna till liv eftersom det äntligen var en låt man kände igen (den suger dock totalt), det säger väl allt... 

Jag hade sagt till min hostmom att jag skulle sova över hos Tine men under kvällen så kom jag på att jag inte var så sugen på att spendera en tredje natt på en vecka på ett hårt golv så jag tog en taxi hem istället. Väl vid dörren in till huset upptäckte jag att mina hostparents hade lämnat nyckeln i, på insidan, vilket gör det omöjligt för mig att låsa upp. Så klockan 3 mitt i natten fick min hostmom ett samtal av mig som snällt ber henne komma ner och öppna dörren.
I detta fall är jag otroligt glad över att ha just henne som hosmom. Hon mest bara skrattade och sa det är lugnt det är lugnt när jag ständigt upprepade hur ledsen jag var över att ha väckt henne.
Imorse, närmare bestämt 10.23 så ringde min hostmom till mig och bad mig gå ner och öppna dörren till Sainsbury's mannen som körde hem våra beställda varor från mataffären. Min hostmom var på väg hem från veterinären och kunde såklart inte öppna dörren själv.
När hon kommit hem sa hon "I'm so sorry I woke you up!".
Jag flinade lite generat och sa "I guess I owed you one"...

Rutin

De kommer hem när som helst nu. Och då är det stress som gäller. Lillkillen ska vara på sin gitarrlektion kl 16. Han ska hämtas kl 16.30 - samma tid som stortjejen ska vara på Brownie's. Stortjejen kommer vara irriterad för att hon behöver vara med och BÅDE lämna och hämta lillkillen. Lillkillen kommer vara grinig för att han är hungrig och för att han måste vara med och lämna OCH hämta stortjejen. Under tiden stortjejen är på Brownie's måste jag laga mat åt dem och hjälpa lillkillen med sin läsning. När jag har fått tvinga lillkillen på med jackan som han varje gång insisterar på att han inte behöver och hämtat hem stortjejen ska vi äta.

Det känns som att jag har fått koll på det här arbetet nu. Kommit in i rutinerna.

Ikväll ska jag i alla fall (tack gode Gud) åka på restaurang med Tine. Tåg in sen skjutsar hon mig hem eftersom sista tåget förmodligen kommer hinna gå innan vi är klara.
En liten ljusglimt i allt elände.


Tack och adjö.


The F word

Efter fin middagen häromkvällen satte stortjejen pappans Iphone i högtalaren och började spela Lilly Allen på högsta volym. lillkillen var inte sen med att haka på den glada dansen i köket medans pappan viskade till mamman "they are singing the F word in this song..."

Inom kort tid började nästa sång spelas. En annan Lilly Allen sång; Fuck you very much.
Barnen börjar uppspelta dansa av den glada melodin i sången och det dröjer inte länge förrän både mamman, lillasystern, morbrorn och au pairen började dansa med dem i köket. Den bästa delen var när alla började sjunga med i refrängen till pappans stora förfäran.

Fuck yoou, fuck you very very mu-u-uuch


Att förstora en liten sak

Kvällen igår var jättetrevlig och jag mötte både gamla och nya vänner. Eller ja, mina "gamla" vänner har jag känt i några månader så så gamla vänner kanske de inte är. Det slutade i alla fall med att min lätta huvudvärk som jag hade hela dagen exploderade på slutet av kvällen och jag hade så ont att det var migränvarning med kräkreflexer. Fick en stark huvudvärkstablett av Tuuli och sen kurrade jag ihop mig i min sovsäck på golvet i det mörka rummet och tänkte att min huvudvärk aldrig skulle gå över.

Imorse vaknade jag och solen strålade in genom det stora fönstret. Människorna runtomkring mig började vakna till liv och min huvudvärk var endast ett ont minne blott. Vi gick till Mr Bean´s coffe house och käkade frukost. Kaffe Latte och varm scones, jädrans gott var det. Vi satt på uteserveringen och det var mycket folk som var ute i VÅRvädret. Ni vet, varm sol, fåglar som kvittrar, INGE SNÖ PÅ BACKEN!! Underbart wunderbart. En man satt på andra sidan gatan och spelade gitarr. Det kändes som att vi var i Frankrike. Inte för att jag har varit där då men hela situationen hade den där mysstämpeln som man ser i franska filmer. Inte för att jag ser på franska filmer då, men som i amerikanska filmer där skådespelarna är i Frankrike. Sen att vi inte var i Frankrike utan i England gjorde faktiskt inte så mycket. Det är rätt coolt med England också.
Det är de små sakerna som är de största sakerna. 
Livet leker och jag hänger mig glatt fast helt enkelt.


Bra vecka, bra dag

Igår var en bra dag. En härlig dag. Jag jobbade 07.45 - 12 och var ledig resten av dagen. Tuuli ringde mig och sa att hon var på väg till Charing så vi gick och tog en fika på Oliver's. Första besöket på cafet och jag har nu kommit fram till att det inte var så mycket att skryta om. Hårda bänkar utan kuddar och soppan var slut, kycklingen var slut, smörgåsarna var slut mm så det slutade med en diet coke och en torr kaka. Kul att träffa Tuuli igen och vi planerade lite inför helgen.

Senare på kvällen frågade jag om Tine om hon var sugen på bowling. Ja, det var hon men då kostar skiten nära 12 pund, aah. Vi bestämde oss för att åka på bio och se "Have you heard about the Morgans". Jag gick ner och skulle käka en snabbis innan och lämnade Tine ensam på msn. Väl nere var det två gäster vid bordet och det var finmiddag med vitt vin. Så gick det med den snabba middagen. Väldigt trevlig var det dock men blev väl sisådär 40 minuter längre än vad jag tänkt mig så bion missade vi. I alla fall Morgan tjoffsan. Så vi bestämde oss för att se Sherlock Holmes istället som började 21.10 När detta beslut fattades var klockan 20.40 och mitt tåg skulle gå in till Ashford vid 20.59 och vara framme 21.09. Jag stressar ner till tågstationen och som vanligt får jag för mig att det tar längre tid än vad det tar. Väl framme är klockan bara 20.51 men ändå ser jag ett tåg närma sig. Sneglar upp på tvn och förstår att detta tåg, det är det försenade 20.25 tåget till Ashford! Hoppar snabbt på och 10 minuter senare möter jag Tine som plockar upp mig med bilen. Bion då. Den var jätterolig! En toppenfilm som jag tycker alla ska se. Alla som jag tycker förtjänar ett gott skratt i alla fall...

I alla fall (igen) så efter bion såg jag den första riktigt fina brittiska kille sen jag kom hit (!!!) Haaaleluhja än är inte hoppet ute för britterna. Sen att han pratade med mig var ett plus men sen att jag inte förstod ett ord av vad han sa var väl ett minus.

Ikväll ska jag hem till Tine och vi ska laga mat och dricka vin och kika på film. Imorn åker vi hem till mig sen drar vi till Tuuli för förfest. Resten är hemligt.
.... Let's get this party started... da-da-daam on a saturday night ...

Det rullar på nu

Mycket har hänt sedan förra inlägget

1. Jag BLEV magsjuk. 2 dagar passerade sen BANG och kräkljud en hel natt. Det var mysigt värre men dagen efter var nästan ännu bättre. Låg i sängen hela dagen, utpumpad och så fort jag rörde mig en millimeter kändes det som att jag fick en hjärtattack, fast i magen.

2. England har drabbats av en ny kallvåg. Det är nu hela -2 ute.

3. Jag har varit och sett på bio här i Ashford, det blev filmen Avatar i 3D. Coolt!

4. Tine!! wuhuuw. En väldigt trevlig flicka från tyskland som nyligen flyttat hit. Bor ca 10 minuter ifrån mig med bil, och bil har hon!!



Skulle bli utgång i lördags men pga av vädret blev det inte så mycket med den saken. Tine kom hit i alla fall och det var då vi gick på bio. Efter det åt vi på KFC som var precis lika äckligt som jag mindes det när vi åt det i Australien. Helst aldrig mer igen, ok? 2 cm friterat lager utanpå en liten kycklingbit med benbitar i och kalla strips till det. yummi! Not so no.
Hon sov här och i söndags åkte vi in till Ashford och shoppade lite. Köpte bland annat en jeansskjorta från exotiska H&M och likadana skor som Tine, kostade hela 6 pund (ca 70 kr). Och så satt på Starbucks i 2 timmar och beställde godsaker 2 gånger! Så nu ska jag börjA PÅ GYM. Inte bara pga godsakerna från Starbucks, delvis det men nu har jag äntligen någon att träna med. Så otroligt trevligt och roligt! Nu kommer mina pengar som inte räcker till räcka till ännu mindre :)
Kära kära Sofia ringde mig också och det blir London sista veckan i januari eller första i februari. Längtar och hoppas på att det blir minst lika lyckat som förra gången.

Nu mår jag bra. Livet är rolig. Det ända som saknas nu är varmt väder och en lagomt stor lottovinst.
Tack och adjö.



Magsjuka i luften

Igår kväll när jag kom hit hade minstingen spytt. No big deal tänkte jag när jag såg mamman skrubba bort vit spya från heltäckningsmattan. Minstingen är trots allt en bebis, och är det inte precis det de gör? Bajsar, äter, sover, spyr?

Nu när jag gick ner ser jag lillkillen ligga i soffan inlindad i en Hello Kitty filt och en spyhink bredvid sig. Han har spytt hela natten. Stortjejen säger "I was sick before you arrived, but not anymore". Okey, fine tänker jag och skänker en tacksam tanke till gubben i det blå att det endast verkar vara barnen som blivit smittade. I nästa sekund säger stortjejen "Daddy is upstairs in his bed, he's sick as well". FUCK FUCK FUCK. Jag tittar ner på golvet i vardagsrummet och ser fläckar som är kvar efter minstingens spya. Min blick glider mot lillkillen som är alldeles blek i ansiktet och kramar om sin spyhink. Jag ser att sittdynorna i ena soffan är borta, jag vill egentligen inte veta vad som hänt men jag frågar ändå. "He were sick all over the place" svarar stortjejen och pekar på den bleka lillkillen i soffan.
Jag får lätt panik, vilket välkommnande jag kommit tillbaka till. Jag känner spylukten i hela rummet, inbillar mig att jag plötsligt mår illa och rusar in i köket.
Jag tvättar händerna frenetiskt med vatten och tvål och tänker för mig själv "jag ska fanimig tvätta händerna tills jag spyr". Sen inser jag att det kanske inte är ett sånt passande ordval...


<3


Blä

Är nu tillbaka i England efter en underbar paus hemma i Sverige. Kan konstatera för tusende gången att jag ogillar att flyga. Man står i köer, väntar, står i köer, väntar, trängs bland folk för att sedan sitta som packade sillar i X antal timmar. Man får lock i öronen och det värsta av allt; oavsett om man åker hem eller åker iväg så lämnar man alltid någon/något efter sig. Idag var det jobbigt att åka iväg igen. Att lämna familj och vänner bakom sig och åka tillbaka hit. Ensam.
Efter att sagt hej då till mamsen och papsen och checkat in så var jag plötsligt omringad av familjer som skulle iväg på semester världen över. Tillsammans. En liten flicka som jag i vanliga fall skulle tycka var söt va nu odräglig när hon satt mitt emot mig och smaskade på cheeseballs ur en liten påse. Bredvid satt hennes mamma, pappa och broder. Vad visste hon om livet? Skitunge. Jag såg en mor och en dotter något yngre än mig som stod och läste högt och exalterat ur en faktabok om London. De skulle dit tillsammans, se det bästa London hade att erbjuda och sedan åka hem igen. Tillsammans. Jävla turister. De såg fram emot att åka till England, medans jag själv skulle göra vad som helst för att få vända och sova ännu en natt i min egna säng.

Av någon konstig anledning hamnar jag nästan sist i kön till planet och missar en fönsterplats, så blev det med den sömnen. Ser en gubbe som sitter vid fönstret och har två lediga platser bredvid sig. Jag dimper ner närmast gången och pustar ut. Skitungen och hennes mamma kommer gående och letar efter en plats med två lediga säten. Flygvärdinnan ger mig ett falskt men stort leende till mig och frågar "are you travelling alone?" och sneglar på den tomma platsen bredvid mig och sedan ger en menande blick på skitungen och hennes mamma. "Ja" säger jag på svenska och ger ett minst lika falskt leende tillbaka innan jag reser mig för att leta reda på en plats med ett ledigt säte.

I am travelling alone.

Som jag sa till pappa på vägen till flygplatsen imorse; Varför kan jag inte nöja mig med att flytta till Borlänge? Varför måste jag flytta hela vägen till England?
Och sen som pappa sa; Det är du Maria som tjänar på det i längden. 

ÅR 2009



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Massor! Flyttat utomlands, oroat mig över att vilda flodhästar ska vandra in i mitt tält mitt i natten, tagit körkort, gått ur skolan, njutit av "gammel rock"...
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga löften att hålla
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, två vänner fick varsin flicka :)
4. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ja
5. Vad var din största framgång 2009? Vet inte hur många gånger jag har hört att man inte behöver vara på ett specellt sätt. NU har jag äntligen förstått det!
6. Vad spenderade du mest pengar på? Resor! No doubt.
7. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat...
8. Vad önskar du att du gjort mindre? Klagat
9. Hur tillbringar du nyår? Hemma med gäster
10. Vem saknade du? Min familj och mina vänner
11. Finns det någonting du ångrar med 2009? Måste faktiskt säga att jag är nöjd i det stora hela. Jag har kämpat på bra och är precis där jag vill i livet :)
12. Vilken del av 2009 var bäst? Första eller andra halvan? Från sommarlovet till nyår å så de  två veckorna i feb/mars ofc;)
13. I vilka länder har du varit i år? Tanzania, Uganda, Norge, Spanien-Mallorca, England och så Sverige då...
14. Vilka låtar påminner dig om år 2009? 2face - African queen, Agnes - Release me, Cheryl Cole - Fight for this love, Rolling Stones - Satisfaction, Bruce Springsteen - Dancing in the dark
15. Hur tror du 2010 blir i sin helhet? Rock n roll baby.


RSS 2.0