4 månader

Hipphipphurraaaa! Nej inte riktigt, men nästan. Eller något liknande i alla fall. Idag på dagen har jag varit här i 4 månader. FYRA MÅNADER! Hm, det låter mäktigare i mitt huvud än i skrift ser jag nu... Dagen firas med regn regn och regn. Såhär sa jag till Sofia under hennes besök här; "Stämmer det att regn är gudarna som pissar kan de fan inte gilla britterna".

FYRA MÅNADER! Bara 5 månader kvar...


Ps. I love you

Tredje dagen i rad som det regnar. Ibland öser det ner och ibland duggar det lite. Men regn har fallit konstant i 3 dygn; så självklart har jag varit inomhus. Är det något jag ogillar så är det regn, lera och mörker.
Jag har nästan bytt ut hela min garderob sen jag kom hit. Men jag har i princip bara köpt vår och sommarkläder. Säg mig Kära Väder, när ska jag få chans att använda dessa?

Som tur är för regnet inte enbart med sig dåliga saker. Jag älskar att läsa men av någon anledning tar jag mig aldrig tid för det längre. Men nu när datorn inte funkar som den ska, mobilen är stendöd och vädret suger så passar jag på. Man får liksom inte det där dåliga samvetet av att stanna inomhus med en bra bok och varm choklad om himlen är grå och backen blöt.  Boken jag läser fick jag av min syster för över ett år sedan, har velat läsa den sen jag såg filmen men det har inte blivit av. Ps. I love you är boken jag talar om. Och den är så sorglig och fin så jag gråter. Tänk att författaren var ynka 21 år gammal när hon skrev den! Jag vill också skriva en bok. Ta med mig laptopen (eller varför inte en gammal hederlig skrivmaskin), hyra en stuga i södra Frankrike och sitta och skriva skriva och skriva. Eller ta med sig datorn till ett café och skriva, eller ner till älven eller i trädgården... 
I boken jag fick av min syster har hon skrivit ett litet meddelande till mig som slutar med; Ps. Jag älskar dig...
Hur sött är inte det?!

14 DAGAR KVAR - 2 VECKOR!!!


good and bad news

Nu folket har jag bade bra och daliga nyheter. Vet inte vilka jag ska ta forst eftersom alla i alla filmer alltid svarar olika pa fragan; vad vill du hora forst?
Men eftersom ni antagligen redan har forstatt en av de daliga nyheterna (om inte; som ni kanske ser anvander jag mig inte av de 3 sista bokstaverna i det svenska alfabetet. Och det ar inte for att jag tycker det skulle vara en kul grej sa fortsatter jag med dem.

Daliga nyheter:

  • Min sladd till datorn som jamnt och standigt laddar mitt batteri ar trasig. Sa nar jag nu vill ladda batteriet till min dator ar det en tuffare uppgift an att bestiga Mount Everest. Det ar alltsa inte omojligt, men svart (och det dar ska inte vara fargen svart, tank er en runt ring ovanfor a:et).
  • Min kara mobil som jag haft i 3 ar tog i forrgar sitt sista andetag. Batteriet dog och sen dess har jag inte lyckats puffa liv i den stackars lilla roda saken. Begravningen ar pa onsdag kl 15.00, ni ar hjartligt valkomna.
  • Min kara mobil var mer an en mobil, van och tillgang till omvarlden (nu nar min dator ar dum), den var aven min vackarklocka. Sa igar fragade jag om familjen hade en jag kunde lana, icke sa Nicke (Nick) men jag fick lana min hostmoms BlackBerry. Ingen av oss forstod oss riktigt pa hur alarmet fungerade men vi gjorde ett tappert forsok. Jag sa pa skoj "well if I'm not in time tomorrow you know why". I morse var jag inte i tid men inte av den anledning ni tror, aven fast klockan aldrig ringde. Jag vaknade vid 7 av mig sjalv, skulle borja jobba vid 7.15. Ligger och drar mig i sangen till 7.10 (klockan har annu inte ringt). Da ropar min hostmom for att se om jag ar vaken. Klockan pa BlackBerrien gick fel. Den var inte 7.10, den var 7.35.
  • En till nackdel med min mobils tragiska bortgang ar att jag inte har nagon kamera over huvud taget. Min nya kara roda kamera akte i golvet for 2 manader sedan. Endast 2 manader gammal forsvann aven dennes sjal fran jorden. Skulle ha kopt en ny, men min plonbok svalter och jag ar radd att aven den ska do. So nu kan jag alltsa inte satta farg pa min blogg och visa min kara beundrarskara dar hemma i Svealand vad jag gor iom dagarna. Jag ber sa hemskt mycket om ursakt. 

Nu till de bra nyheterna;


  • BARA 17 DAGAR KVAR TILLS JAG FAR SVEIGE-BESOK. Syster och mamma!
  • Med smarthet pa samma niva som Sherlock Holmes har jag kommit fram till foljande for att losa ovanstoende problem: Nar mitt Sverigebesok kommer far de aven ta med sig min svenska dataladdare som ligger pa det svarta bordet i mitt rum, samt kopa med en adapter som denna gang ska fungera till sladden (va har noga med att kolla det vid kopet). OCH forhoppnngsvis har jag lyckats lindat pappa runt mitt lillfinger eller att han i ren godhet gar med pa att kopa en ny mobil at mig, som mamma i samma veva kan ta med till England. Det kan vara en sketans billig och ful mobil, men den maste vara tillganglig for olika SIMkort, ha kamera och Bloototh.
  • Jag fick ett jattegulligt brev fran farmor som va flera sidor langt sa det varmde i hjartat.
  • Idag fyller min kara Sandra Andersson 20 ar. Positivt, ja. Men lite ledsen ar jag over att missa hennes stora dag.

I normala fall skulle jag nog kunna ladda upp fler punkter med goda nyheter men just nu ar jag ganska off och uttrakad pa det mesta England har att erbjuda. Och eftersom jag ar i England so ar det ganska svart att fly fran. Speciellt nar varken mobil eller dator funkar som det ska! Men snart kommer mamma och Malin. Jag skulle garna folja med er hem efterat. Men forhoppningsvis har det satans regnet slutat falla och solen lyser aterigen bade pa himlen och i mitt hjarta.


 



Änglland

Kom precis in från min andra promenad för dagen. Vädret är nå så fruktansvärt härligt. England har visat mig sin finaste sida och jag diggar det för fullt. Jag har gått och gått och gått och benen mina blev smått kylda av luften så dem kände jag inte till slut. Så jag passade på att utnyttja tillfället och jag fortsatte gå och gå och gå. Jag gick en ny väg, kurvig och mysig och hästig på sidorna. Det var liksom sådär überhärligt. Solen var varm, himlen var blå. Det tog mig tillbaka hem, hem och ner till älven. Älven som den är i början av våren när luften är somrig men allt annat tyder på att det fortfarande "bara" är vår. Fick mig även att tänka på den svala skymningsluften som omsvepte mig när jag satt på balkongen i Mallorca och såg solen gå ner på andra sidan havet.
Till slut började solen gå ned även här. Den finaste solnedgången hittills år 2010. 2010, det gjorde du bra. Passade även på att rensa tankarna och lungorna var ju en självklarhet. Många tankar men få slutsatser. Den viktigaste slutsatsen kom jag fram till när jag gick där på vägen och tittade ner på mina svara gymnastikskor. Det var ett hål i dem. Jag ska alltså köpa nya gymnastikskor. Passar nog på att köpa nya träningskläder också när jag ändå är i farten. Fresh start för motions-året! 

Åhjo, måste få säga att jag ännu en gång vaknade pigg som en lärka. Jag hade "sovmorgon" till klockan 8, ändå var jag uppe halv 8 och donade. Jösses!


alla <3:ns dag

Idag är det Valentines day och jag vill bara säga;
JAG ÄLSKAR ER
I LOVE YOU
TE QUIERO
ICH LIEBE DICH

.... och ni där hemma har varit i mina tankar hela dagen.


Karma

Jag tror på karma. Bra saker händer människor som gör gott, tänker gott och handlar på ett bra sätt. Bra energier drar åt sig andra bra energier helt enkelt. Det motsatta självklart likadant; dåliga energier drar åt sig andra dåliga energier. Man får helt enkelt välja vad man vill åstadkomma med här i livet. Vill man gräva ner sig själv i olycka och dåliga tankebanor så är det... sorgligt.

Om man känner sig snyggare genom att kalla någon annan ful, om man känner sig smalare genom att kalla någon annan tjock, om man känner sig mer betydelsefull genom att kränka någon annan, då borde någon som bryr sig om dig säga stopp. Lycka kommer inte genom att trycka ner andra, lyckan bor i var och en av oss. Vi kommer inte finna den så länge vi tror att den finns gömd hos andra. Mår man bättre av att förlöjliga andra så borde man ta sig en riktig tankeställare. Du kommer i längden enbart att förlora på att vara negativ och inte respektera att alla är olika, utseende och personlighet - vi är en härlig blandning av olikheter som ändå kan samspela - har du tur inser du det innan det är för sent.

"Some people are always grumbling because roses have thorns; I am thankful that thorns have roses."
Alphonse Karr


min hostdads mamma

Jag tycker om min hostdads mamma. Hon är den där stenrika, självständiga, kärleksfulla mormodern som åker till Mallorca 4 gånger om året.
Hon är den där kvinnan som hade en äkta make, när han dog såg hon kärlek till män som ett avslutat kapitel. Han var en "gambler and he was drinking alcohol, he had so much personality that no one after him would be good enough".
Hon är kvinnan som hänger med på allting, alla resor, alla äventyr med anledningen "I have the money and I can be dead tomorrow".
Hon ser ut som Emily, mormodern i Gilmore Girls men hon är en trevligare variant.
Hon är den som trots några år över pensionsåldern fortfarande driver sitt egna företag eftersom hon älskar att arbeta och ha många bollar i luften.

Jag diggar henne. Sen att jag kanske inte vill vara som henne på precis alla plan är en annan sak. Men fyfaen vad cool hon är.

En grön liten överaskning

Lördag. Tillgång till sovmorgon och jag vaknar pigg som en lärka vid 8 tiden. Envist ligger jag kvar i sängen och till slut somnar jag om och vaknar 2 timmar senare. Jag är så otroligt trött på kvällarna, det är inte ok.
När jag öppnar dörren och ska gå på toa ligger ett litet grönt paket utanför min dörr. Från Sverige! Åh vad jag blev glad! Med tårar i ögonen öppnar jag det lilla gröna paketet och finner följande;

- 2 skivor av mitt absoluta favoritbröd Lingongrova. Bröd här i England är blä och skam så jag har dragit djupa andetag i den lilla brödpåsen och njutit av den välbekanta lukten. Jag njöt lagomt mycket när jag åt en skiva till frukost också ;) härliga härliga bröd...
- En marabou chockladkaka <3 Jag bestämde mig för att spara den till imorgon för alla hjärtans dag. Men den låg ju där, bredvid mig och såg frestande ut i sin gula förpackning. Jag öppnade den lite och luktade. Mmmmmm... Tänkte att det skadar faktiskt inte om jag tar en bit, bara en. Det är ju trots allt lördag. Så jag tog en bit. Sen var jag så otroligt stolt över mig själv att jag klarade av att bara ta en bit... Så jag belönade mig själv med en till.
- Ett par hjärtformade silverörhängen från Cederlings som jag kommer bära stolt de närmaste månaderna.
- Ett rött kuver med en liten söt hälsning från mamma och pappa.



Tack så jättemycket! Jag anar att mamma ligger bakom det mesta av denna lilla överaskning, men jag tycker om pappa också  ;)
Jag älskar er, och saknar er också!
25 dagar kvar tills mamma och syster landar i England!!!

 


Vädergudarna leker

Det blev ingen springrunda för mig. När jag skrev förra inlägget så sken solen och ja, ni vet.
Efter mina 10 minuter var jag redo att ta min joggingrunda med storm. Men då snöar det för fullt?! Vart tog den blåa himlen vägen och varifrån kom dessa mörka moln? Jag fixade lunch och kikade på en av mina topp 5 filmer; The Holiday istället.

Sen tittade jag ut genom fönstret igen. All, precis all den snö som föll ner på våran jord 1 och en halv timme tidigare var försvunnen, solen sken och himlen var alldeles blå igen. Skumt OCH skit för nu hann jag inte ta den där rundan. Hoppade i duschen och 15 minuter senare kliver jag ur, tittar ut genom fönstret och nu är det snöstorm!? utropstecken och ett stort jävla frågetecken. Vart svängde världen åt höger när den skulle svängt åt vänster? Vart gick vi fel? Såhär ska det väl indå inte vara.

Och nästa fråga; fortsätter det såhär, vad i helskotta ska man sätta på sig när man väl tar modet till sig och går ut? Tjockjacka med halsduk och mössa eller mjukisbyxor och t-shirt. Ska man ta med sig hela garderoben kanske. Aaaah, vädergudarna måste ha väldigt roligt åt mig och mina bekymmer just nu. Kan bjuda dem på det.


update 5 minuets later: Nu skiner solen igen...
Sverigebesök i julas...


varm sol och fågelkvitter

Solen breder varmt ut sina strålar över fälten och välkomnar det nyfödda gräset, fåglarna kvittrar, blommorna börjar vakna till liv, de gamla gubbarna har kikat fram igen med sina käppar och border collies; det är alltså vår i luften igen. 
Själv går jag i samma fotspår som vilken tonåring som helst; jag sitter inne framför datorn. 

Som tur är blir det ändring på det om ca 10 minuter. Ska knyta fast mina joggingskor på fötterna och bege mig ut ett tag. Självklart tar jag med mig min kära ipod och idag ska jag dunka Eye of the tiger och Blondie på högsta volym. Förhoppningsvis halkar jag inte och bryter benet på någon lömsk isfläck som envist klamrat sig fast på gatan.
I let you know how I do.

Och vet ni vad jag åt till frukost? Gröt, GRÖT! Kan ni förstå...







joggintur

Nyss hemkommen från en joggingtur och min hälsosamma sida tjoar högt. Har precis satt i mig en skål med lättyoghurt, Cheerios och banan också. I vanliga fall gillar jag inte yoghurt men av någon konstig anledning har detta lilla land inte filmjölk, så det är ju bara att gilla läget och ta det närmaste fil man kan komma.
Jag är sugen på svensk mat! Snabbmakaroner och falukorv, mammas kassler med ris, farmors våfflor med sylt och grädde. Det bara vattnas i munnen. Kanske bra att jag inte har tillgång till denna mat om jag nu vill vara hälsosam...

Denna vecka har jag inte gjort mycket. Eller ja, hittils denna vecka har jag inte gjort mycket. Måste säga att det är väldans bra för min ekonomi. Det är inte direkt så att jag badar i pengar men med 50 pund kvar sen i fredags så kan jag doppa tårna lite i alla fall :) Eller fixa naglarna ;) Den som lever får se så att säga...


Snabb uppdatering

Nu är Maria glad igen. Allt har med inställningen att göra;
"Tänk och utstråla känslan av gott, och din tanke kommer hjälpa dig att skapa ett faktum"

Jag sitter just nu vid köksbordet med min favoritkopp fylld med varm choklad. Jag känner mig glad och har en allmänt gosig känsla som pirrar i hela kroppen :) Jag lagade även den där supersmarriga kycklinggrytan vid 5-tiden. Min hostmom ringde och sa att barnen inte kommer hem förens halv 7-7 tiden och då tillsammans med henne. Så jag behöver inte jobba mer idag. Jag skypade med Sandragullet när jag lagade maten så hon fick följa mig till bordet och göra mig sällskap när jag åt. Fy skam att jag fortfarande inte kan koka ris ordentligt... jag får börja göra som britterna, värma det i mikron.
Hundarna har varit ute och sprungit i trädgården, huset är städat, jag är nyduschad och fräsch, jag älskar mina nya armband, våren är snart här.
Ska titta lite på tv och umgås med de små lyckopillren Jack and Gilbert innan resten av familjen kommer hem.

Nu mår jag bra. Vi fortsätter såhär tycker jag.





Dont count the days, make the days count



Nej nu får jag skärpa till mig. Inge mer negativa tankar ska få fylla mitt huvud. Jag är trots allt frisk, modig som ett lejon och har en förkärlek till stora leenden- så inge mer sura miner. Jag ska inte tänka så mycket på vad jag vill göra efter det här, för det här som jag lever i just NU är en dröm jag haft sen jag var 14. Att bo i England, prata det underbara språket, möta nya trevliga människor och vara allmänt glad.

Nu ska jag ta ett varmt bad och tina upp mina frysna fötter, samt dricka varmt te. Senare Idag ska jag röra ihop en kycklinggryta med ris, yummie. 

Hawaiian pizza with cheesybites och svenskbesök i mars, livet bjuder på mycket gott :) Man måste tänka mindre på de små detaljerna och uppskatta att man lever och andas, right?
Prima ballerina!


Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Jag sitter just nu i vardagsrummet och slökikar på Wildfire på channel 4. Jag trodde våren var här för att stanna, men det stora snöflingorna som seglar ner från himlen säger annorlunda. Detta betyder en sak; Krångel med precis ALLT!

Efter sol kommer regn. Men det är väl efter regn kommer solsken som man egentligen säger. Har mått otroligt bra ett tag men nu har jag tyvärr hamnat i en liten svacka. Det känns som att jag har sett det jag kan se här och gjort det jag kan göra. Efter lite över 3 månader har jag insett att jag har kommit in i vardagen. Det är precis som min pappa alltid har sagt till mig. Oavsett vad du gör, om du gör det tillräckligt länge, så blir det en vardag. Ingenting är egentligen nytt längre. På ett sätt är det väl bra, men jag måste säga att jag är en smula uttråkad. Detta är min 107:de dag här borta i England. HUNDRASJUNDE:DAG! Det låter som en halv evighet.

Jag känner en liten panikbubbla inom mig som klyver mig i 2 bitar. Ena biten skriker efter längtan att ligga hemma i soffan och krama om min mamma, att ha filmkväll med mina systrar, att småjävlas med min pappa. Saker som jag inte kan göra här, eftersom dessa människor inte är här. Jag längtar efter att känna mig som en självklar del i en familj igen. Andra sidan av mig skäller ut denna sida; vad exakt ska jag hem och göra? n-o-t-h-i-n-g.
Jag känner mig själv, hyffsat bra i alla fall. Jag vet att jag måste avsluta det jag har påbörjat. Annars kommer jag gå och irritera mig över detta ett bra tag framöver. Och sånt vill man inte lägga sin energi på.

Men med mitt extra självförtroende som kommit på senaste tid så ser jag ser inte världen som stor och skrämmande längre. Den är mer vänlig och välkommnande än någonsin förut. Med solsken i blick ser jag fram emot nästa lilla kapitel i mitt liv. Jag ska bara avsluta detta först...


En vecka

Denna vecka har varit en bra vecka. Även om arbetstimmarna har känts 24-timmar-långa så har mina fritidstimmar givit desto mer. I tisdags åkte jag och fikade en snabbis med Tine, sen lämnade hon mig efter 45 minuter och jag var kvar ensam i shopping gallerian. Vad gör man då? Spenderar pengar så klart. Kom hem med 8 plagg för 34 pund (390 kr). Jag ÄLSKAR New look och Peacocks, handlade på rea.
I onsdags mötte jag upp Tine och traskade iväg till Starbuck's där vi träffade en annan tysk flicka, Melanie. Hon va jättesnäll och på söndag ska jag kanske följa med henne och hennes kompis Pia till Leeds Castle. 
Åkte hem och jobbade nån timme och sen tog jag tåget till Ashford igen och gick på thairestaurang med Tine. Vi satt kvar på restaurangen, trötta och rejält flumiga, tills de skulle till att stänga. Älskar vardagslyx. Att gå på restaurang på en vardag är något man borde göra oftare.
Igår efter jobbet tog jag mig ut på första springturen 2010. Det gick faktiskt ganska bra, antar att jag har hållt konditionen uppe något sådär med alla mina promenader. "Värmde upp" med en kvarts kvick promenad sen joggade jag de sista 20. Kände mig otroligt nyttig och duktig efter det.
På kvällen gick jag och Tine och käkade på Pizza Hut; Hawaiian med Cheesy bites är grejer det. Efter det traskade vi över till bion, köpte sweet popcorn och biljetter till Sherlock Holmes. Kom försent och missade de första minutrarna av filmen, men som jag sa till Tine "It's not like we have'nt seen it before..." för det har vi ju gjort. På bio. Och nu såg vi den igen. Så bra är den, se den. Efter Pizza och Sweet Popcorn äventyret kände jag mig dock inte lika nyttig längre...
Idag blir det att ta det lugnt. Ut och springa en vända, kanske åka in till Ashford. Imorgon åker jag och ett gäng in till London för att åka skridskor och på kvällen blir det fest i Maidstone.

Stortjejen kom hem och berättade för mig att hennes klasskamrat hade "fått" en svensk au pair. Så jag skrev ett litet meddelande på ett papper, som barnen sen tog ifrån mig och ritade en massa figurer på, sen tog stortjejen med det till skolan dagen efter och gav mitt meddelande till den svenska au pairen. Igår hade jag fått ett mail av henne och... fortsättning följer!


Impulsivisten vs. realisten



Jag är så otroligt sugen på att åka utomlands. Eller ja "utomlands" är jag ju redan. Men jag vill ha sol, värme, långa stränder och ljumma nätter. Detta hittas inte i England för tillfället, tro mig, jag har kikat desperat under varenda liten sten.

Jag tittar på sista minuten resor varje dag, men det är som att vara ett litet barn som står i en godisbutik utan pengar. Förfärligt frestande men utom räckhåll.
Jag har hittat en kurs som jag vill gå på i alla fall. Inte direkt en kurs jag hade tänkt mig från början vilket var en termin matte B eller psykologi A. 
Det som nu snurrar runt i mitt kära huvud är 3 veckors bartenderutbildning på Mallorca, i Magaluf! Även om jag förstår om mina kära föräldrar skulle föredra en termin på högskolan så får de självklart finna sig i detta.
Man är trots allt bara ung en gång i livet. Till åldern i alla fall.
Fick en impulskänsla att boka resan direkt och åka ner i början av maj, juni men sen damp min realistiska sida ner i huvudet på mig;

1. Kursen jag helst skulle vilja gå börjar den 6 juni. Och den är redan full. Jag vill inte åka senare eftersom - jag vill stanna kvar och jobba där i 2 månader och - det är lättast att få jobb i BÖRJAN av säsongen...
2. Jag kommer hem från England i juli...
3. De pengar jag har på kontot måste gå till min Afrika resa, inte till min bartenderutbildning...
& alla pengar jag lyckas spara ihop behövs till Afrika, jag kan helt enkelt inte åka ner till Mallorca och leva där hela sommaren och sen tro att jag har råd med 3 månader i Afrika i januari/februari. 

Det blir till att möjligtvis spendera sommaren 2011 i Spanien istället... 

Åhjo, pratade med Sofia lite över en timma igår. Hon sa att hon delade mina känslor angående sol och värme. Hon sa även att vi kanske borde ta 2 veckor i höst och åka iväg någonstans där solen skiner varmt. Jag var självklart på den idén direkt. Sen sa hon att det inte får kosta för mycket, självklart höll jag med där också. Efter det sa hon att hon alltid hade vela prova på att packa väskan, åka till Arlanda på morgonen och där köpa biljetter och hoppa på första bästa flyg till ett varmt ställe... Självklart är jag på den idén också.
Jag slår vad om att vi till hösten faktiskt kommer göra detta. Är det någon som jag kan tänka mig göra något sånt här med så är Sofia en stark kandidat. Sen om det är fler som vill haka på så känn er fria att lämna in en intresseansökan ;) Ju fler desto roligare! Om alla kommer på samma flygplan vill säga... I annat fall kan ju även det bli intressant också.

RSS 2.0