Xmastree including Charlie Brown

CHARLIE BROWN - UGLY TREE






XMASTREE



Fredag och vinkväll

Jag och T grabbade tag i några vinflaskor och drog hem till T's mamma för en tjejkväll. Vi slog på en julfilm som vi ignorerade kvällen igenom. Vi korkade upp vinet och pratet flödade till klockan 00.00 då vi drog oss hemåt. Gick vi och la oss som normala människor? Självklart inte. Vi drar fram alla julklappar vi har, presentpapper, tejp, saxar och ännu mera alkohol. Jag är urusel på att slå in presenter fint i normala fall, så ni kan ju gissa hur de såg ut efter lite för mycket vin? Jag har aldrig haft så roligt när jag har gjort något jag är så urusel på.

Vi fick även för oss att skaffa Facebook till T
T fick även för sig att detta var ett utmärkt tillfälle att ringa mina föräldrar över Skype... 2 mitt i natten, 1 på dan svensk tid. Dagen efter hittade jag även en bodylotion med doften UNDERBAR i min jackficka, som jag och T snodde från T's mamma dagen innan... Jag hittade även några intressanta foton i min kamera.




Uppdatering

Hike runda 7 sisters. Otroligt vackra Cultus Lake. Playdates. Skola. Shopping efter julklappar. Jag har aldrig varit så sen med julklappar förut, å andra sidan så har jag faktiskt en hel dag extra på mig eftersom vi firar 25te... Starbucksbesök. Hockeymatch, öl och nachoschips på en pub i Vancouver. Shopping i Langley. Sena nätter framför tvn. Filmkvällar med diverse vänner. Där har ni en kort sammanfattning. Jag är inte så skrivsugen just nu men får ändå påtryckning om uppdateringar, aargh!

Mer kommer.

Charlie Brown

Vi åkte till en trädfarm uppe i bergen för att rädda en gran. Ja du läste rätt, för att RÄDDA en gran. Charlie Brown tree aka the ugly tree. Först åkte vi hövagn dragen av gammal fin traktor. Sen gick vi runt och tittade på alla fina träd, i jakt på ett fult. Sen drack vi varm choklad vid en lägereld. Ni förstår, vi har 2 träd i huset. Det stora fina trädet uppe i vardagsrummet som bara T får dekorera. Hon vet hur hon vill ha det, enkelt sagt. Sen har vi Charlie Brown i vardagsrummet på nedervåningen. Traditionen "Save the ugly tree. Ta hem den fulaste granen vi kan hitta, granen som ingen annan kommer att välja. Fula träd FÖRTJÄNAR OCKSÅ EN VÄRDIG AVSLUTNING!" Och det fula trädet på får vi dekorera hur vi vill! 






J's föräldrar har en massa granar i sin trädgård. Många av deras julgranar har de grävt upp med rötterna för att sedan kunna plantera om dem i trädgården. Återanvändning. Det gillar Malin! Malin gillar nog också följande:

  • De hittade en katt som någon hade slängt ut. Katten hade kattungar som dog en efter en. De tog hand om katten och dess ungar. Tyvärr klarade inte ungarna sig (det är inte den här delen du ska gilla) men mamman klarade sig tack vare att de tog hand om den! De hittade ett hem åt mamsen och nu mår hon bra
  • De funderar på att skaffa en till hund om några år. Och då kommer de att adoptera en hund som har haft det svårt, för dom behöver också ett kärleksfullt hem
  • &så någonting som jag gillar. Vera fyllde bara 7 år, inte 8 som jag trodde med blödande hjärta och tårar i ögonen. Det betyder att hon inte är 8 utan bara 7. Och att hon bara är 7 år betyder att hon har ett helt år "extra" med oss!
  • De var med och "adopterade" en familj som inte har råd med julklappar själv. Vilket resulterade i massa julklappar till dem!

Tillägnat Malin & Bebbe

Malin 23 idag. Grattis!

Jag diskuterade namn till bebbe med Jason idag.

Jason "They should name the baby Jason"
Maria "You are so in love with yourself! And Jason sounds ugly in Swedish, JA-SON"
Jason " JA-SON? Sounds like Awesome!"

Så nu vet du vad han tycker att bebbe ska heta! Fast jag röstar fortfarande på Kian...


Police

Jag lånade bilen, jag körde fel, jag vände bilen, jag blev stoppad av polisen. Polis polis potatisgris.
Bromsljuset på vänstra sidan är trasigt. Snäll polis. Inge böter. Men måste fixas inom 3 dagar. Annars böter. 600 dollar (600x7 för svenska kr). Dollarn har gått upp.
Jag hem. Berättar för T. T skrattar rakt ut och nu jävlar ska J få höra. J tror alltid att han kan allt. T har sagt till J i 2 månader att han måste fixa bromsljuset. J tycker inte att det har varit nödvändigt eftersom poliser har viktigare saker för sig än att stoppa bilar pga trasiga bromsljus. Tydligen inte kan jag intyga...
T ringer genast J för att säga följande:
"Maria just called from jail! The police stopped her for the broken brakelight and found out shes working illegal here"
Jag  fnittrar ohejdat när hon ringer. Ända tills jag inser att han inte svarar.
Det gick bra. Allt bra. Jag har blivit stoppad av en polis i Kanada. blåljus och sirener. Det är det inte alla som har! Jag var stencool.

49 snart 50

Igår kväll satt jag och T & tittade på tv.

M: "it's my dads birthday tomorrow!"
T: "Oh, really?"
M: "You must remind me about it tomorrow..."

Så när jag gick till mitt badrum imorse såg jag detta på min badrumsspegel;


GRATTIS PAPPA!!!

Paradise

När jag & Taci cruisade runt i hennes gigantiska bil sa hon; "You need to hear this song, this is so Canada."
Jag kan inte annat än att hålla med. Paradise. Inte bara namnet utan hela soundet, känslan och melodin i låten andas Canada.
Vi åkte runt i bilen, solen sken in på oss genom rutan, inte ett moln på himlen, omringade av berg, fräscht, stort, fantastiskt, mäktigt och lyckligt hela vägen in till själen.


Skit i videon, andas in låten, blunda, njut
höj volymen


Cultus Lake

Ringde upp Taci, min vännina från Brazilien, och följde med henne & hennes unge ut på en åktur. Vi åkte bland annat till Cultus Lake som är så vackert att man nästan tappar andan.

Vänta, det låter bättre på engelska: Breathtaking.




Campfire

Förra fredagen åkte Jag, Jay och flickorna till Fraser River igen. Denna gång var vattnet högre, nådde ovanför däcken på bilen när vi körde igenom. Vi gjorde upp en brasa, grillade korv och drack varm choklad. Omringade av bald eagles gick jag runt och letade efter fina stenar och knäppte kort. Solen sken och bildörrarna var öppna så vi kunde höra countrymusiken som spelades på radion. Till det plötsligt upphörde. Vi förstod inte varför tills vi skulle starta bilen och åka hem. Bilen gick inte att starta, batteriet hade dött. Detta kan vara ett väldigt lätt problem att fixa, om det finns en annan bil där. Men det kan också vara ett extremt svårt problem att lösa om du befinner dig i mitten av en flod, utan någon annan bil så långt ögat kan se. Som tur var blev detta ett lätt problem att fixa för oss..


RSS 2.0